Blog

Velkommen til Mere om Vins italienske vinblog

Her deler vi historier, viden og inspiration fra vinens verden – med fokus på naturvin, små italienske producenter og autentiske vinoplevelser.
Læs med og bliv klogere på alt fra druesorter og terroir til vinbønder og smagninger.

Amphora

Vinens rejse gennem historien

De fleste forskere placerer den første vindyrkning i et område mellem det østlige tyrkiet......
Læs mere →
La Stesa Monte Amiata

7 ting du (måske) ikke ved om naturvin

Den moderne vinindustri har fokus på at producere vin der har en ensartet smag og duft, med det formål at levere store mængder.
Læs mere →

Hvordan blive Sommelier

Det franske begreb Sommelier er blevet populært verden over. Samtidig er ønsket om at blive sommelier tilsvarende vokset.
Læs mere →

Halloween menu med italiensk vin

Halloween nærmer sig og den amerikanske tradition er blevet mere og populær også i Danmark.
Læs mere →

Vignamaggio

Vignamaggio er en af de ældste gårde i Toscana. Vignamaggio har dyrket druer og fremstillet vin i over 600 år.
Læs mere →

Påske i Italien

Påsken er over os. Jeg foreslår her 5 typiske retter fra italienske regioner ledsaget af lokale vine, der passer til maden samt alternative vinforslag.
Læs mere →

Påske i Danmark

Påsken kombinerer traditioner, hygge og velsmagende retter. Vi har sammensat en uforglemmelig påskeoplevelse med udvalgte italienske vine der passer til klassiske danske frokostretter.
Læs mere →
Efterårets Forkælelse

Efterårsforkælelse

Efteråret er over os med sine smukke farver og køligere aftener. Naturens skifte bringer os de skønneste råvarer som vildt, græskar, svampe og trøfler – ...
Læs mere →
Vendemmia-2025-Vinum-hadrianum.png

Hvilken hvid drue er Abruzzo særligt kendt for?

Abruzzo er først og fremmest kendt for sine røde vine på Montepulciano, men regionen gemmer også på nogle af Italiens mest spændende hvide druer.
Læs mere →