Recioto della Valpolicella/ Recioto di Gambellara
Halloween nærmer sig og den amerikanske tradition er blevet mere og populær også i Danmark. Festen er blevet en lejlighed til glæde, sjov og … lækre godbidder. Græskar er et af de vigtigste symboler på den 31. oktober, og til denne særlige lejlighed er opskrifterne hovedsagelig baseret på græskar. Dessert og småkager er de virkelige stjerner i Halloween, og man kan hygge sig med at dekorere dem på en original måde
Mad
Blandt de mange kendte italienske retter er Risotto en klassiker. Risotto med græskar og gorgonzola er oplagt som ret i forbindelse med Halloween. En anden oplagt ret er græskarsuppe, som også findes i flere variationer. Gnocchi passer også fint til græskar sammen med svampe, lige såvel som muslinger, spelt og broccoli går godt til græskar.
Græskar er et af de vigtigste symboler på den 31. oktober, og til denne særlige lejlighed er opskrifterne hovedsagelig baseret på græskar.
Vin og mad match
Den søde og aromatiske smag gør græskar perfekt i kombination med fede oste som gorgonzola og brie eller mere smørbare oste og ricotta. Græskar passer også godt med fisk som har en kraftig smag såsom: røget laks, torsk og skaldyr eller med aromatiseret kød, fx: gryderetter og saltet kød, dertil korn og polenta.
Generelt er det godt at tage hensyn til mad i sin helhed når den perfekte vin skal findes. Enkle retter kræver en enkel, let og delikat vin; mere komplekse retter kræver en vin der har en mere rig og struktureret smagsoplevelse. Vinens duft og smag samt madens sammensætning, bør overvejes før vinens udvælges, husk at græskar har en tendens til at dominere de andre smage.
Når vinen udvælges kan en vigtig overvejelse være om vinen skal være kontrasterende eller komplimenterende. En let hvidvin eller mousserende vin med for eksempel et markant syreindhold, som også har en god struktur kan anbefales, hvis vinen skal være kontrasterende.
Hvis vinen derimod skal komplimentere græskrets søde tendens vælges en sød vin. Tænk over alle græskarrets særlige karakteristika, og vælg den vin, der har den samme sødme. Det er vine med en høj koncentration af sukker, aromatisk og meget duftende.
En tredje kombination er ”regional kombination” altså en regional ret kombineret med en regional vin. Det er ikke altid optimalt med hensyn til at opnå den perfekte harmoni, men har baggrund i en historisk tradition
© 2024 Mere om vin – Designet af Aveo web&marketing