Mauro Marengo

Novello - Piemonte

Vindyrkere fra flere generationer

Marengo er en lille familiedrevet virksomhed skabt af Francesco, der omkring 1950 besluttede sig for at plante de første vinmarker, på Novellos område. Mauro, Francescos søn, er den nuværende ejer. Virksomheden startede som en landbrugsaktivitet men blev efterfølgende omdannet til en vingård og i 2015, med den tredje Marengo-generation ved styret, introducerede sine vine til det internationale marked. Beliggende på Novello og Barolo bakkerne, er virksomheden i en kontinuerlig fornyelse og har altid dyrket egne vinmarker: 30 hektar i alt, hvoraf 13 er plantet med lokale vinstokke af Dolcetto, barbera, Nebbiolo og Nas-cetta.

Med flere generationers aktivitet som vindyrkere, har Marengo-slægten vist den største opmærksomhed til plejen af ​​vingården og respekteret naturens gang. Marengo producerer følgende vine: Nas-cetta Doc fra byen Novello, Dolcetto d´Alba Doc, Barbera d’Alba Doc, Barbera d´Alba Superiore Doc, Nebbiolo Doc, Barolo DOCG, Barolo Angela DOCG og endnu en rødvin, som de har navngivet Falun.

Vindyrkning

Virksomheden er nu certificeret SQNPI (National Integrated Production Quality System): denne certificering bekræfter produktionens bæredygtighed og kvalitet og virksomhedens lave miljøpåvirkning. Dette betyder, at der ikke bruges kemisk ukrudtsmiddel og at brugen af pesticider er reduceret. Marengo foretrækker at anvende alternative agronomiske teknikker, såsom såning af planter imellem rækkerne af vinstokke (grøn gødning) for at fremme biodiversiteten i vingården. Respekten for den naturlige balance mellem de organismer der befolker vingården, styrker familien Marengos valg og med dette i tankerne er de på vej mod en helt økologisk dyrkning af vinmarkerne.

GRUNDLÆGGELSE: 1950
VINSORTER: Nas-cetta, Dolcetto, Barbera, Nebbiolo
ANTAL FLASKE: 
CERTIFIKATIONER: SQNPI (National Integrated Production Quality System)