Langhe Doc Nebbiolo 2020 – Mauro Marengo

Nebbiolo - Piemonte - Marengo

Vinen har en rubinrød farve med orange reflekser. Duften er intens og delikat, og den udløser en aroma af røde bær, såsom tranebær og kirsebær. Den har også en tydelig blomsterkarakter med noter af rose og violet. Smagen er fyldig, harmonisk og fløjlsagtig.

199,00 kr.

Varenummer 09001244 Kategori

På lager

Info

Druer:
Nebbiolo 100%
Land:
Italien
Region:
Piemonte
Område:
Novello
Størrelse:
75 cl
Årgang:
2020
Type:
Rødvin
Alkohol:
13%
Lagring:
16 måneder på stål og beton
Vindyrkning:
Konventionel

Beskrivelse

“Nebbiolo tager måske sit navn fra den tåge, der opstår i høstperioden eller måske fra det tynde lag af støv, der omsvøber (?) den modne drue … men en ting er sikkert: intet ødelægger dens berømmelse, et garantisymbol for dette område…” Etiketten viser en landfugl, der i efteråret lever af de druer, som er tilbage på vinstokkene efter høsten. Fremstillet af 100% Nebbiolo -druer fra Novello og Barolo områder, lagret i stål og cement, hvor tanninet tæmmes og samtidigt giver en duftende, stærk og delikat vin. En charmerende og elegant vin, som minder om en Pinot Noir når man tale finesse og elegance. Vinen har en rubinrød farve med orange reflekser. Duften er intens og delikat, og den udløser en aroma af røde bær, såsom tranebær og kirsebær. Den har også en tydelig blomsterkarakter med noter af rose og violet. Smagen er fyldig, harmonisk og fløjlsagtig.

5/5

Mauro Marengo, Novello, Piemonte

Marengo er en lille familiedrevet virksomhed skabt af Francesco, der omkring 1950 besluttede sig for at plante de første vinmarker, på Novellos område. Mauro, Francescos søn, er den nuværende ejer. Virksomheden startede som en landbrugsaktivitet men blev efterfølgende omdannet til en vingård og i 2015

Passer godt til

Grillet kød
Vildt kød
Trøffel
Agnolotti

Primære Aromaer

Jordbær
Kirsebær
Krydderier
Viol
Rose

Smagsprofil​

Frugt
Fylde
Tannin
Syre
Alkohol