Bæredygtig vindyrkning
Il Monte Caro blev etableret i 1986 af Enzo Marcolini, og hans ægtefælle Carla. De havde ved en tilfældighed opdaget den kuperede jord på Mezzane di Sotto, og blev straks forelsket og besluttede at starte et nyt landbrugseventyr. På dette bjerg kaldet “sassaia” som betyder stenet land, fordi det består af kalksten plantede de olivenlunde og vinmarker. I dag er deres to børn også en del af vingården.
Il Monte Caro er en 7 hektar stor vingård, der består af 5 ha vinmarker og 2 ha oliventræer samt lidt skov. Vingården befinder sig på den sydøst vendte skråning af Monte Caro i Mezzane-dalen (Verona). Gården er omgivet af skov og vinmarker. Det er en vingård der varierer i højde, fra 150 til 300 meter over havets overflade. Da gården har eksisteret siden 1986, er der vinstokke i forskellige aldre.Fra 2007 begyndte de at eksperimentere med vinfremstilling, og fra 2014 begyndte de at aftappe deres egen vin. Druerne de dyrker er typiske for Valpolicella: Corvina, Corvinone og Rondinella; samt få rækker af Cabernet Sauvignon og Croatina. De driver vingården med respekt for naturen, og vinificerer kun deres egne druer.
De vine der produceres er, Valpolicella DOC, Valpolicella DOC Superiore, Amarone della Valpolicella DOCG og Carosè, som er en rosè IGT. Kun i de gode årgange producerer de en lille mængde ”Lui” Enzo Cabernet Sauvignon, som de har dedikeret til deres far, som også er grundlæggeren af gården. Deres sidste aftapning i april 2020 var på 13.000 flasker, i de kommende år sigter de mod at producere ca. 20.000 flasker om året.
Siden 2014 har det været økologisk landbrug, alt fra beskæring til udtynding af skud, blade og druer udføres af familien manuelt det hjælper med at kontrollere mikroklimaet i deres vingård. I 2019 begyndte de at integrere mikrobiologi (svamp, alger) for at gendanne og forstærke jordens vitalitet og forbedre næringen til vinstokkene. Alt organisk affald fra vingården som stilke og gærede skind bruges som gødning til deres vinmarker. De arbejder på at øge biodiversiteten på gården, derfor passer de skoven og planter nye frugttræer, og de studerer de spontane urter, der lever på deres vinmarker.Dette er en stadigt skiftende proces, og den gør gården til et levende sted!
Il Monte Caro har stadig ikke en certificering, men de forstår behovet for certificering fra de udenlandske markeder, hvorfor de nu er i gang med en konvertering for at få en økologisk certificering. De høster manuelt, og deres vine gæres spontant. De styrer temperaturen i gæringstanke, og dette er frem for alt meget vigtigt for Amarone, på grund af dets høje alkohol indhold og fordi gæringen foregår om vinteren. De anvender ikke kemiske tilsætningsstoffer og tilsætter kun sulfitter ved aftapning. Alle mængder er normalt mellem 20 og 50 mg / l, afhængig af vintypen. Vinene er alle ufiltrerede.
GRUNDLÆGGELSE: 1986
VINSORTER: Corvina, Corvinone, Rondinella, Croatina, Cabarnet Sauvignon
ANTAL FLASKE: 13.000
CERTIFIKATIONER: Økologisk certificeret
© 2024 Mere om vin – Designet af Aveo web&marketing