Blog

Mere om Vin

Ambitionen er at importere de mest autentiske og unikke italienske vine omhyggeligt udvalgt fra karakteristiske små og mellemstore producenter

Naturvin og økologi

Som udgangspunkt fokuserer Mere om Vin, på vin der har særlige karakteristika, der gør produktet unikt, enten på grund af en bestemt vindyrkning eller producentens filosofi og historie. Naturvin samt økologisk vin er i centrum når vi udvælger vine. Vi vælger producenter, der ikke bruger kunstgødning eller sprøjtemidler med pesticider i vindyrkning, og som så vidt muligt begrænser brugen af tilsætningsstoffer i vinproduktionen. Ambition er også at fortælle om vin der forventes at overraske fordi den ikke er manipuleret med tilsætningsstoffer som påvirker og ændrer den naturlige og oprindelige smag.

Vin med personlighed

Den moderne vinindustri har fokus på at producere vin, der har en ensartet smag og duft, med det formål at levere store mængder vin. Mereomvin’s mission er at sælge vin med personlighed. Vin der kan relateres til et bestemt geografisk område som er unik fordi det er stærkt tilknyttet til druen og vinhistorien. Af den grund vil vi huske en barolo, fordi den vil få os til at tænke på tågen på Langhe om efteråret, eller vin fra Etna på Sicilien, og huske vulkanen med sin råhed og landskabet og vegetation, eller vi vil forestille os bjergene i Chianti med sine slotte og historiske familier, som har drevet Vingård i hundreder af år.

Biodiversitet og lokale druer

Vi vil helst fokusere på lokale druesorter frem fra internationale. Lokale druesorter er de druer, der har en stærk historisk tilknytning til det område, hvor de dyrkes, Italien er et af de lande med det største antal lokale druesorter, en unik og uvurderlig arv med mere end 600 sorter, den bredeste biodiversitet for vindyrkning.

FIVI: italiensk organisation for uafhængige vinbønder

Vi er stærkt inspireret af FIVI-principper som lægger vægt på kvalitet og autenticitet af Italienske vine. Deres principper er følgende:

  • Vinproducenten begrænser brugen af unødvendige og dyre tilsætningsstoffer og fokuserer deres opmærksomhed på produktionen af sunde druer.
  • Vinproducenten dyrker sine egne druer, og tager sig personligt af sit produkt. Vinproducenten sælger hele eller en del af høsten aftappet under eget ansvar, navn og etiket.

Bortset fra nogle tekniske karakteristika som gør en vin unik som historie, terroir, druen, duft og smagsindtryk er vinoplevelsen ofte en subjektiv oplevelse. Det gør vin spændende, fordi alle kan have sin egen mening uden nødvendigvis at være vinekspert. Mere om vin henvender sig derfor til alle som elsker og har en passion for god vin. Med afsæt i min baggrund er fokus på italienske vine men sortiment bliver løbende udvidet.

God fornøjelse! 

En kort vin historie

De fleste forskere placerer fødsel af vindyrkning i et område mellem det østlige Tyrkiet, det vestlige Iran og Kaukasus massivet...

Anmeldelser

For entusiaster, nysgerrige og sommeliers, der ønsker at opdage og diskutere vine, der vælges personligt for at gøre ...

Vinkurser

Jeg arrangerer smagninger og kurser for både private og firmaer. Mangler du inspiration til en special aften...