Puglia er formentlig fødested for italiensk vin. Vinstokkene blev oprindeligt medbragt via græske bosættere, der krydsede Adriaterhavskanalen. Produktionen af Apuliansk vin er stigende og udgør i dag 20% af al italiensk vin. Det skyldes særligt stigningen i produktionen af hvide vine, som bliver mere anvendt takket være genopdagelsen af gamle druesorter. Sammen med Sicilien og Toscana har Puglia investeret en vigtig del af deres produktion i økologisk vindyrkning.
Vingården “I Pàstini” blev etableret i 1996 og ligger i hjertet af Valle d’Itria (Trulli-dalen) mellem kystbyerne Brindisi og Bari i Puglia. Byerne er kendetegnet ved deres “trulli”, der er en hustype med kegleformede tage, der historisk tjente til at huse mennesker, opbevare korn, foder til husdyr og andre funktioner. Det er et af de mest karakteristiske områder i Puglia, det ligger mellem kommunerne Locorotondo og Martina Franca. Dette område har altid været særligt velegnet til produktion af lokale hvide druer af høj kvalitet.
Vingården er på 15 hektar og administreres af familien Carparelli med det formål at genopdage og forbedre de lokale druesorter. Produktionen er baseret på hvide druesorter som Verdeca, Bianco d’Alessano og Minutolo, og røde drusorter som Primitivo og Susumaniello De producerer vine der repræsenterer et autentisk og ægte udtryk. Efter i en årrække at have fremstillet deres vine i naboens vinkælder, byggede de deres egen vingård som var færdig i 2012. De har nu omdannet deres vinmarker til økologisk dyrkning og blev med 2019-årgangen økologisk certificeret. De vine, de producerer, repræsenterer det autentiske og ægte. De gør brug af gamle vinfremstillingstraditioner og moderne vinfremstillingsteknikker for at opnå vine, der udtrykker den lokale vindyrknings nye ansigt.
GRUNDLÆGGELSE: 1996
VINSORTER: Verdeca, Bianco d’Alessano, Minutolo, Primitivo, Susumaniello
ANTAL FLASKE: 100.000
CERTIFIKATIONER: Økologisk certificeret
© 2024 Mere om vin – Designet af Aveo web&marketing