Vingård
Santa10 er en lille familiedrevet vingård på 8,5 hektar der ligger kun få kilometer sydøst for Siena. I centrum af familieejendommen er der en hovedkonstruktion, et middelalderligt observationstårn og dets tilstødende gård med gammel underjordisk kælder der er fra 1800-tallet. Plantagerne (320 m over havets overflade) består af 100% økologisk dyrkede vinmarker og oliventræer. Vinmarkerne der er 2,5 hektar, blev genplantet i 2000’erne og gav deres første udbytte i 2007. De mest udbredte druesorter er røde, nemlig sangiovese, canaiolo, ciliegiolo og colorino. Der dyrkes også trebbiano (hvid), petit verdot og cabernet franc. Olivenlunden består af mere end 400 planter. Der er også andre oliventræer fra tidligere plantager. Jorden består af tuff sten, sand og ler.
Historie
I 1994 begyndte Gianni at passe familiens landbrugsjord og fortsatte produktionen af vin og ekstra jomfru olivenolie. I begyndelsen af 2000’erne, efter at have restaureret FIAT 605-traktoren, besluttede ham at genplante vinmarkerne, der var mere end halvtreds år gamle. Han grupperede oliventræerne til et enkelt specialiseret anlæg og genoprettede de gamle kældre i det middelalderlige tårn. I 2007 opnåede Gianni således sin første produktion af natur rødvin ved at udnytte kvaliteterne i den gule jord i Siena og forfine vinfremstillingsmetoderne. Resultatet er, at han nu har nået en produktion på omkring 8.000 flasker, som han sælger rundt om i verden.
Filosofi og produktionsmetoder
“Jeg vil gerne respektere naturens cyclus, vegetation, fauna, vand, temperatur, og biologisk balance, for at bevare jorden og give fremtidige generationer mulighed for at dyrke det samme stykke land. Jeg vil gerne opnå en bæredygtig udvikling ved først at respektere tilgængeligheden af naturressourcer og først derefter tilfredsstille folks behov”. Gianni.
Takket være Enzo Tiezzi, en berømt miljøforkæmper og hans svigerfar, er Santa10 en ‘Icea’ certificeret økologisk virksomhed og er tilknyttet ‘Vinnatur’, en sammenslutning af natur vinproducenter.På markene bruger Gianni ikke kemikalier, pesticider og gødning. I produktionen tilsætter han ikke gær, og de fleste processer udføres manuelt, han anvender ikke systemer til styring af temperaturen, filtreringen af vinen, eller elektriske pumper ved aftapning.Vinificeringen finder sted i stålkar i kælderen. Lagring udføres i 12-24 måneder i en 5/10 hl egetønde, efterfulgt af lagring i flasken i mindst 12 måneder ved underjordisk opbevaring uden temperaturregulering.
GRUNDLÆGGELSE: 1994
VINSORTER: Sangiovese, canaiolo, ciliegiolo. colorino, trebbiano, petit verdot, cabernet sauvignon
ANTAL FLASKE: 8.000
CERTIFIKATIONER: Økologisk certificeret
© 2024 Mere om vin – Designet af Aveo web&marketing