Fattoria Castellina

Montalbano - Toscana

Historie

Fattoria Castellina er en historisk landbrugsvirkelighed, der blev født i 1937, befinder sig i den toscanske natur på Montalbano-bakkerne kun 20 km fra bye Firenze. Den består af 110 hektar jord, og er opdelt i 10 hektar vinmarker, 30 hektar olivenlunde og 10 hektar agerjord. Resten består af eg, akacie, ahorn, fyrretræ og jordbærtræer.

Fattoria Castellina producerer vine og olier med den biodynamiske metode, der repræsenterer det bedste for området. 3. generation af vingården Eleonora og Francesco Montomoli har drevet den i nogle år, de fortsætter den vej forældrene har startet og konsoliderer dermed principperne for biodynamisk landbrug.

Montalbano

Montalbano er et af de otte underområder i Chianti DOCG der ligger vest for Firenze, et område hvor de gamle etruskere allerede producerede vin. Jordsammensætningen i området består af sandjord med tilstedeværelsen af sandstenskelet omgivet af tæt middelhavskrat. Deres vinmarker ligger mellem 200 og 300 meter over havets overflade, mod syd og syd øst, altid godt ventileret fra havet.

Arbejde i vingården

Den vej, som Fattoria Castellina følger inden for biodynamik, er mere omfattende end det økologisk landbrug. De udelukker ikke kun syntetiske kemikalier, men beriger også jorden med fx naturligt forekomne urter. Det hjælper jorden med at regenerere og forbedre den biologisk frugtbarhed, så planterne får et godt miljø at leve i. Det centrale er netop jordens biologiske frugtbarhed, og tilstedeværelse af organisk stof, mikroorganismer, regnorme, insekter og alle andre levende arter der omgiver os og forbindes med planters rødder. Hele økosystemet sikrer at det giver sunde frugter. Biodiversiteten i virksomheden er begunstiget af “grøngødningen”, såning af bælgfrugter og planter mellem rækkerne af vinstokke. Når de er i blomst klippes de, og graves forsigtigt ned i jorden rundt om vinstokkene. Naturlige pesticidbehandlinger anvendes kun, når det er nødvendigt, der anvendes udelukkende svovl og kobber og altid begrænset til et minimum. Hele processen udføres efter månens rytmer.

GRUNDLÆGGELSE: 1936
VINSORTER: Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot Vermentino
ANTAL FLASKE: 20.000
CERTIFIKATIONER: Økologisk certificeret, Vinnatur