Chianti Montalbano Docg 2020 – Fattoria Castellina

kr. 149,00

Typisk rubinfarvet med grant reflekser. Subtil og delikat der krydser næsen med frugtagtige noter af kirsebær og blomme, beriget med en stærk vinøs profil. I munden er den fyldig, afbalanceret, velsmagende i perfekt harmoni med de fornemmelser af frugt, der allerede opfattes i næsen. Den passer godt til traditionelle toscanske retter, pålæg og oste, grillet kød og velsmagende pasta retter.

På lager

Varenummer (SKU): 09001404 Kategorier: , Tags: ,

Beskrivelse

Montalbano er et af de otte underområder i Chianti DOCG der ligger vest for Firenze, et område hvor de gamle etruskere allerede producerede vin. Fattoria Castellina producerer vine og olier efter den biodynamiske metode, der repræsenterer det bedste for området. Denne chianti DOCG er lavet på 100% sangiovese. Vinen gærer spontant og derefter ligger den med skind kontakt i 15 dage. Lagringen foregår i store fade i 15 måneder, og aftapningen foregår uden filtrering og stabilisering. Typisk rubinfarvet med grant reflekser. Subtil og delikat der krydser næsen med frugtagtige noter af kirsebær og blomme, beriget med en stærk vinøs profil. I munden er den fyldig, afbalanceret, velsmagende i perfekt harmoni med de fornemmelser af frugt, der allerede opfattes i næsen. Den passer godt til traditionelle toscanske retter, pålæg og oste, grillet kød og velsmagende pasta retter.
5/5

Fattoria Castellina, Toscana

Fattoria Castellina er en historisk landbrugsvirkelighed, der blev født i 1937, befinder sig i den toscanske natur på Montalbano-bakkerne kun 20 km fra bye Firenze. Den består af 110 hektar jord, og er opdelt i 10 hektar vinmarker, 30 hektar olivenlunde og 10 hektar agerjord. Resten består af eg, akacie, ahorn, fyrretræ og jordbærtræer.

Yderligere information

DRUER

Sangiovese 100%

LAND

Italien

REGION

Toscana

OMRÅDE

Chianti Montalbano

ÅRGANG

2020

TYPE

Rødvin

ALKOHOL

13%

LAGRING

12 måneder på store fade, 6 måneder på flaske

VINDYRKNING

Biodynamisk, økologisk

PAIRING

Pålæg, ost, grillet kød og velsmagende pasta retter.