Typisk rubinfarvet med grant reflekser. Subtil og delikat der krydser næsen med frugtagtige noter af kirsebær og blomme, beriget med en stærk vinøs profil. I munden er den fyldig, afbalanceret, velsmagende i perfekt harmoni med de fornemmelser af frugt, der allerede opfattes i næsen. Den passer godt til traditionelle toscanske retter, pålæg og oste, grillet kød og velsmagende pasta retter.
5 stjerner hos VinAvisen.dk
Montalbano er et af de otte underområder i Chianti DOCG der ligger vest for Firenze, et område hvor de gamle etruskere allerede producerede vin. Fattoria Castellina producerer vine og olier efter den biodynamiske metode, der repræsenterer det bedste for området. Denne chianti DOCG er lavet på 100% sangiovese. Vinen gærer spontant og derefter ligger den med skind kontakt i 15 dage. Lagringen foregår i store fade i 15 måneder, og aftapningen foregår uden filtrering og stabilisering. Typisk rubinfarvet med grant reflekser. Subtil og delikat der krydser næsen med frugtagtige noter af kirsebær og blomme, beriget med en stærk vinøs profil. I munden er den fyldig, afbalanceret, velsmagende i perfekt harmoni med de fornemmelser af frugt, der allerede opfattes i næsen. Den passer godt til traditionelle toscanske retter, pålæg og oste, grillet kød og velsmagende pasta retter.
© 2024 Mere om vin – Designet af Aveo web&marketing
1 anmeldelse af Chianti Montalbano Docg 2020 – Fattoria Castellina
Simone –
VinAvisen.dk – 5 stjerner
En rigtig dejlig Chianti-vin med mild aromatisk tobak i næsen og med en blød, saftig smag med friske bærnoter, en sart krydring og afrundede tanniner. Plask gerne vinen over i en karaffel et par timer før servering.