Tre Mat-vingården blev grundlagt i 2009, den officielle indvielse fandt sted med 2010-høsten, hvorfra Gianni Bortolin den nuværende ejer, fik en håndfuld flasker ud af årets høst. Den historiske vingård, ligger på en meget stejl skråning, en position der fik de tidligere ejere til at afstå fra at ” bruge mekaniserede processer”.
Skør, skør, skør!
Vingården ligger i Santo Stefano, en meget lille landsby i Valdobbiadene. Navnet Tre Mat skyldes det faktum, at Gianni ofte bliver betragtet som “tre gange skør” (Tre Mat betyder tre gange skør) af andre producenter og kollegaer.
Vine
Tre Mat producerer i øjeblikket tre vine: Prosecco Extra Dry DOC; en perlende hvidvin “Vinell”, og en Valdobbiadene Spumante der hedder Finalizzato.Vinell består af druer der kommer fra Tre Mats historiske vingård. Druerne er udelukkende høstet med håndkraft, presset straks efter høstning, derefter forbliver druerne i kontakt med skind i 4 dage og til sidst afsluttes processen med gæring i ståltank.Finalizzato som består af fire druesorter, verdisio, perera, bianchetta og glera, er en spumante der er lavet på Charmat methode.
Santo Stefano di Valdobbiadene
Prosecco bakkerne i Conegliano og Valdobbiadene i den nordøstlige del af Italien, repræsenterer et landskab kendetegnet ved bakkede kamme, ciglioni (små vinmarker på smalle græsklædte terrasser), skove, landsbyer og afgrøder. Landskabets mosaik er resultatet af en praksis med respekt for den omkringliggende natur. De små vinmarker sameksisterer med små skove, hække og rækker af træer, der fungerer som korridorer og forbindelser de forskellige områder med bebyggelse. Landsbyer er spredt i stræder og dale eller på skråninger. Bakkerne i VALDOBBIADENE er registreret på UNESCOs verdensarvsliste.
GRUNDLÆGGELSE: 2009
VINSORTER: Glera, Verdisio, Perera, Bianchetto
ANTAL FLASKE: 20.000
CERTIFIKATIONER:
© 2024 Mere om vin – Designet af Aveo web&marketing