Vignamaggio er en af de ældste gårde i Toscana. Vignamaggio har dyrket druer og fremstillet vin i over 600 år. Halvvejs mellem Firenze og Siena strækker ejendommen sig over mere end 400 hektar af Chianti Classico-bakker.
Symbolet for Vignamaggio er dens smukke renæssancevilla, hvorfra der er udsigt over et storslået amfiteater. Vi befinder os i den øverste dal af Greve-floden der ligger mellem landsbyerne Greve, Lamole og Panzano. Dette hjørne af regionen har ikke ændret sig gennem årene. Det er det samme karakteristiske og historiske Chianti-landskab, der har inspireret Leonardo Da Vinci, da han malede den smukke adelskvinde Mona Lisa, der voksede op og boede på Vignamaggio.
I dag udgør mere end 70 ha økologiske vinmarker hjertet af gården. Beliggende inden for et område med 5 forskellige mikroklimaer i en højde på mellem 300 og 400 m. og overvejende sydvest- og østvendt. Landet er ikke meget frugtbart og består hovedsageligt af lersand, kalksten og kalkholdige sten. Denne rige mangfoldighed af terroirs kommer til udtryk i ejendommens vine. Sangiovese er den vigtigste druesort og Chianti Classico symboliserer Vignamaggio identitet og historie. Tre er de vigtigste Chianti: Chianti Classico Terre di Prenzano, Riserva Gherardino og Gran Selezione Riserva di Monna Lisa. Ud fra disse findes der også tre enkeltmark vine: det prestigefyldte ikon Vignamaggio Cabernet Franc (en af de første store single toscanske Cabernet Francs); Sangiovese di Vitigliano og Merlot di Santa Maria.
I løbet af de sidste år har Vignamaggio udviklet sig med betydelig opbygning og udvidelse af ny områder, ikke kun inden for vinfremstilling, men også vingårdsferie.
Dette er et innovativt projekt, der sigter mod at integrere jorden med aktiviteterne på en arbejdsgård og alt det, den producerer for at skabe en unik oplevelse, der er karakteristisk for den traditionelle toscanske gård.
Økologisk landbrug
Vignamaggio er forpligtet til at anvende mere miljømæssigt ansvarlige landbrugsmetoder, hvor bæredygtighed er nøglen, til mål, der respekterer de lokale områder, som vil gavne os nu og i fremtiden. Ejendommen har været i ‘Konvertering til økologisk landbrug’ siden 2015, og årgang 2018 er det første år, der får den fulde certificering. Økologisk dyrkning betyder maksimal opmærksomhed på planterne og jorden de vokser i. Det indebærer også bevaring af biologisk mangfoldighed og omhyggelig understøttelse af planternes medfødte selvregulerende forsvarsmekanismer, og reaktion på ugunstige vejrforhold.
Gården
Vignamaggiohaven blev oprettet som en typisk renæssancehave. Efter renovering i 2014, er haven i dag en fredelig oase, der er åbner op ud mod den lyserøde facade af villaen. Haven består af egetræer, buksbombuske, roser og jasmin, der fører den op til skoven langs en træforet avenue med markante cypresser.
Gæstfrihed
I dag er Vignamaggio et sted hvor du kan og opleve førsteklasses værelser, lejligheder, guidede ture i dens storslåede italienske haver og gamle vinkældre, samt mulighed for at smage på gårdens produkter i deres restaurant. I øjeblikket kan Vignamaggio rumme tilsammen over 200 gæster i deres værelser, lejligheder og suiter.
Produktionsområdet for “Chianti Classico” er det område, der strækker sig mellem Firenze og Siena. Det er 70.000 ha, som omfatter byerne Castellina i Chianti, Gaiole in Chianti, Greve, Radda in Chianti og del af områderne Barberino, Castelnuovo Berardenga, Poggibonsi og San Casciano i Val di Pesa.
Området er en rektangulær flad dal omgivet af Chianti-bjergene, der udgør dens østlige grænse, mod nord følger grænserne forløbet af floden Greve, mod vest floden Pesa og Elsa, mod syd kilderne til floderne Ombrone og Arbia.
Klimaet er kontinentalt, med meget lave temperaturer om vinteren – under 4-5 grader – og tørre, brændende somre, hvor det ikke er ualmindeligt at temperaturen kommer over 35 grader.
Jorden har generelt en struktur, der spænder fra lersand til småsten med en medium procentdel af ler.
Chianti Classico produceres med mindst 80% Sangiovese druer (men bruges også alene). Andre druesorter, udelukkende røde druer, kan bidrage til Chianti Classico blandingen, startende fra de lokale, såsom Canaiolo Nero og Colorino, men også fra de vigtigste internationale sorter, såsom Merlot og Cabernet Sauvignon.
Produktionsområdet Chianti Classico er det første vinproduktionsområde i verden, der er defineret ved lov, med en proklamation dateret til 1716 af Grand Duke of Toscana Cosimo III. Denne meddelelse specificerede grænserne for de områder, hvor Chianti-vin kunne produceres
© 2024 Mere om vin – Designet af Aveo web&marketing