VersoSud, Susumaniello 2021 – I Pastini

Susumaniello - Puglia - I Pastini
Mængderabat
PRIS VED 6 FLASKER 149 KR/STK

VersoSud har en intens rubinrød farve med violette reflekser. Duften er intens med antydninger af moden blomme, brombær, kirsebær og søde ristede noter med vanilje og et let strejf af krydderier. Smagen er blød, fløjlsagtig og omsluttende. Lagringen foregår i 10 måneder i ståltanke og derefter i 6 måneder på franske barriques. Vinen passer godt sammen med  lasagne, pasta med kødsauce, grillet kød eller modne oste.

 

 

179,00 kr.

Varenummer 09001909 Kategorier , , Mærke

På lager

-
+

Info

Druer:
Susumaniello 100%
Land:
Italien
Region:
Puglia
Område:
Valle d´Itria
Størrelse:
75 cl
Årgang:
2021
Type:
Rødvin
Alkohol:
14%
Lagring:
10 mdr. på stål, 6 mdr. på barriques
Vindyrkning:
Konventionel

Beskrivelse

Susumaniello er importeret fra den nærliggende Dalmatien og er en af de vigtigste lokale druesorter i Brindisi. Dens navn (der er forskellige teorier) skyldes det faktum, at susumaniello vinstokkene var særligt produktive, så meget, at det kan sammenlignes med et overbelæsset æsel. Navnet VersoSud er et udtryk for placeringen af vinmarkerne, der ligger i det sydligste område af Itria-dalen, når man ankommer til Brindisi provinsen. VersoSud har en intens rubinrød farve med violette reflekser. Duften er intens med antydninger af moden blomme, brombær, kirsebær og søde ristede noter med vanilje og et let strejf af krydderier. Smagen er blød, fløjlsagtig og omsluttende. Lagringen foregår i 10 måneder i ståltanke og derefter i 6 måneder på franske barriques. Vinen passer godt sammen med  lasagne, pasta med kødsauce, grillet kød eller modne oste.

Vingården “I Pàstini” blev etableret i 1996 og ligger i hjertet af Valle d’Itria (Trulli-dalen) mellem kystbyerne Brindisi og Bari i Puglia. Det er et af de mest karakteristiske områder i Puglia, som altid har været særligt velegnet til produktion af lokale hvide druer af høj kvalitet. Vingården er på 15 hektar og administreres af familien Carparelli hvis fokus er at genopdage og forbedre de lokale druesorter.

Passer godt til

Grillet kød
Vildt kød
lam
Steg

Primære Aromaer

Krydderier
Brombær
Kakao
Tobak
Kaffe

Smagsprofil​

Frugt
Fylde
Tannin
Syre
Alkohol