På lager
Navnet Nebbiolo ser ud til at stamme fra “tåge”, men navnets oprindelse er stadig uklart. Druerne høstes og udvælges i hånden og afstilkes derefter. De knuste druer gæres i rustfri ståltanke ved en kontrolleret temperatur. Under kontakt med skallerne overvåges vinen konstant for at sikre balancen mellem tanninudvinding, farve og aroma. Malolaktisk gæring sker spontant. Vinen lagres derefter på slavonsk egetræsfade for at nå perfekt modning. Lagring kan variere alt efter årgangens behov. Omkring et år senere aftappes den under den aftagende måne for bedre at bevare frugtens aromaer. Strålende nebbiolo med granatreflekser. Buketten er rig på frisk frugt, med stærke antydninger af kirsebær og hindbær ledsaget af krydrede noter. Smagen er tør, harmonisk og omsluttende, med perfekt balance med udtalte tanniner og den elegante syre. Afslutningen er lang, fremfor alt takket være tanninernes flotte struktur, som forstærkes af en kraftig eftersmag af små frugter. En behagelig og kompleks vin, med et unikt præg, der adskiller den fra de andre, meget velegnet til lagring. Det anbefales at servere vinen ved 16°C i store glas. Den passer godt til salte forretter, rødt kød, vildt og hårde oste.
© 2024 Mere om vin – Designet af Aveo web&marketing