Denne Dolcetto har en rubinrød farve. Duften er umiddelbar og ligetil. Minder om violer, og kirsebær med strejf af underskov og marmelade. Lette strejf af cyclamen og hø giver en friskhed i næsen. Den fyldige og tørre smag er kendetegnet ved bløde, men udtalte tanniner. Strukturen er enkel, med intense frugtige aromaer i balance med den alkoholiske note. Den moderate syre er ledsaget af en behagelig bitter eftersmag og stærke antydninger af mandel
På lager
Lokal druesort, der traditionelt dyrkes i Piemonte, hvis navn stammer fra de modne syreholdige og sødmefyldte druer. Historisk set var Dolcetto handelsscentrum for Ligurien, her blev forhandlet olie, salt og ansjoser som blev leveret fra kystregionen. Det er grundlæggende ingredienser i en af de mest berømte retter i Nedre Piemonte, “Bagna Caoda”. Druerne kommer fra Guyot-dyrkede vinmarker i Langhe. Jorden er medium kompakt, præget af lerholdige mergel. Druerne høstes og afstilkes i hånden, og opbevares i rustfri ståltanke, hvor den alkoholiske gæring begynder. Ved afslutningen af den alkoholiske gæring følger en spontan malolaktisk gæring. I et par måneder opbevares vinen i stål for at bevare de friske og frugtige aromaer. Denne Dolcetto har en rubinrød farve. Duften er umiddelbar og ligetil. Minder om violer, og kirsebær med strejf af underskov og marmelade. Lette strejf af cyclamen og hø giver en friskhed i næsen. Den fyldige og tørre smag er kendetegnet ved bløde, men udtalte tanniner. Strukturen er enkel, med intense frugtige aromaer i balance med den alkoholiske note. Den moderate syre er ledsaget af en behagelig bitter eftersmag og stærke antydninger af mandel. Vinen passer til mange traditionelle retter, fra grøntsagsforretter til kalve- og oksekød. Ideel til lette og velsmagende forretter, som grøntsagssupper og stegt hvidt kød. Anbefales til blå oste, og retter rig på aromatiske eller let krydrede urter. En fantastisk kombination er pizza.
© 2024 Mere om vin – Designet af Aveo web&marketing