Det franske begreb Sommelier er blevet populært verden over. Samtidig er ønsket om at blive sommelier tilsvarende vokset. Udover at arbejde med vin professionelt kan ønsket om at blive sommelier motiveres af en række forskellige årsager: fx. ønsket om at udvide sin personlige viden om og passion for vin, i en branche som er under konstant udvikling.
Dem der har mulighed for at deltage i et sommelier-kursus, vil opleve en berigelse af deres vin kultur.
Hvorfor et Sommelier kursus
Vinkundskab er et meget komplekst univers, der ikke kun består i erhvervelse af teknikker og grundlæggende vinkendskab. Det kræver kendskab til kultur, geografiske områder, vinsorter, producenter med deres særlige filosofi og historie, derfor er et sommelier-kursus et godt udgangspunkt til at opnå denne viden. Dem der har mulighed for at deltage i et sommelier-kursus, vil opleve en berigelse af deres vin kultur. Et sommelier-kursus kan også vise sig at være en mindeværdig, fornøjelig og samtidig nyttig oplevelse, der er i stand til at åbne dørene for flere jobmuligheder.
Et miljø bevidst marked
Vinmarkedet er i konstant udvikling fordi vi som forbrugere er blevet mere miljøbevidste og stiller højere krav til vinkvaliteten. Forbruget af økologiske-, biodynamiske- og naturvine er eksploderet verden rundt, og en sommelier skal i dag kunne navigere i en vinverden, hvor mikro- og lokale producenter som tilbyder disse vine har fået mere plads på hyldene. Forandringerne i vinbranchen mod et landbrug som tager hensyn til miljøet er kommet for at blive. Det er en ny filosofi som en nyuddannet sommelier også skal tage hensyn til.
© 2024 Mere om vin – Designet af Aveo web&marketing