Rampone, Minutolo 2021, I Pastini

Minutolo - Puglia - I Pastini
Mængderabat
PRIS VED 6 FLASKER 149 KR/STK

Rampone har en smuk stråfarve med indbydende grønlige reflekser af strålende livlighed. Duften er intens, med aroma af delikate blomster og frugtdufte, der minder om eksotiske frugter. Smagen er velafbalanceret, takket være dens naturlige syre. En hvidvin der blev født til at ledsage fiske- og skaldyrskøkkenet fra rå til klassisk skaldyr.

90 point hos Vinexpressen.dk

199,00 kr.

Varenummer 09001350 Kategorier , , Mærker ,

På lager

-
+

Info

Druer:
Minutolo 100%
Land:
Italien
Region:
Puglia
Område:
Valle d´Ítria
Størrelse:
75 cl
Årgang:
2021
Type:
Hvidvin
Alkohol:
12,5%
Lagring:
5 mdr. på ståltank, 1 mdr. på flaske
Vindyrkning:
Økologisk

Beskrivelse

Rampone er lavet på 100% Minutolo. Denne ældgamle drue, stammer fra Itria-dalen i Puglia. Minutolo er opkaldt efter den særlige form på dens klaser, der består af små og skrøbelige bær. Minuto betyder, faktisk, meget lille i størrelsen på italiensk. Itria-dalen er et særligt velegnet sted til dyrkning af denne druesort, der for nyligt er blevet genopdaget og forbedret. Det skyldes, at vinmarkerne her nyder unikke forhold, takket være et mildt klima og stærke temperaturvariationer, der garanterer, at druerne modner på det rigtige tidspunkt. Rampone har en smuk stråfarve med indbydende grønlige reflekser af strålende livlighed. Duften er intens, med aroma af delikate blomster og frugtdufte, der minder om eksotiske frugter. Smagen er velafbalanceret, takket være dens naturlige syre. En hvidvin der blev født til at ledsage fiske- og skaldyrskøkkenet fra rå til klassisk skaldyr.

Passer godt til

Pålæg
Fisk og skaldyr
Lette forretter

Primære Aromaer

Ananas
Passionsfrugt
Grapefrugt

Smagsprofil​

Frugt
Fylde
Tannin
Syre
Alkohol

1 anmeldelse af Rampone, Minutolo 2021, I Pastini

  1. Simone

    Vinexpressen.dk

    En overraskelse af de store: sprød og lækker hvidvin med piv ren syre og mineralitet – meget atypisk for Apulien. I næsen masser af citrus, rød grape, geranium og lidt grønne grene med en bagkant kant af stikkelsbær og våde sten. Letbenet og frisk i smagen, der afsluttes af en lille saltet mineralitet i finalen. Bravo… 90

Tilføj en anmeldelse af varen