Od Vino Rosso, er lavet på 85% Dolcetto, 10% Barbera og 5% af andre internationale druesorter. Vinmarkerne ligger i La Morra og druerne kommer fra økologisk landbrug, der dog endnu ikke er certificeret. For at bevare druernes friskhed og deres typiske karakter, lagres vinen i beton i 6-7 måneder og kommer derefter på flaske. Farven er rubinrød med violette reflekser. Duften er frugtagtig med en frisk bouquet af kirsebær og små noter af sorte frugter. Den har en fremragende balance mellem friskhed og garvesyre. Den er let at drikke, Od Vino Rosso kan kombineres med alle typer af mad.
Ikke på lager
Od er et Marco Kippis-projekt lavet i samarbejde med Francesco Versio for at give nyt liv til de internationale vinsorter plantet i Langhe område. I 90’erne var det faktisk på mode at plante Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah mm. for at give struktur til Nebbiolo, der blev vurderet for tynd af datidens marked. Kippis er en agent som arbejder med berømte vinhuse i Langhe område, mens Francesco er en ung producent som I 2015 modtog den tredje udgave af den såkaldte Giulio Gambelli Award, som Italiens bedste unge ønolog under 35 år. Derudover har Francesco i perioden 2009-2016 været hovedønolog hos Bruno Giacosa, det prestigefyldte Barolo hus.
Od Vino Rosso, er lavet på 85% Dolcetto, 10% Barbera og 5% af andre internationale druesorter. Vinmarkerne ligger i La Morra og druerne kommer fra økologisk landbrug, der dog endnu ikke er certificeret. For at bevare druernes friskhed og deres typiske karakter, lagres vinen i beton i 6-7 måneder og kommer derefter på flaske. Farven er rubinrød med violette reflekser. Duften er frugtagtig med en frisk bouquet af kirsebær og små noter af sorte frugter. Den har en fremragende balance mellem friskhed og garvesyre. Den er let at drikke, Od Vino Rosso kan kombineres med alle typer af mad.
© 2024 Mere om vin – Designet af Aveo web&marketing