Strålende rødvin med granatreflekser. Duften er rig på frisk frugt, med markante strejf af jordbær ledsaget af kirsebær og hindbær, med lette krydrede noter, der minder om nelliker. Vinen er tør, harmonisk og omsluttende, med perfekt frugt balance med udtalte tanniner og elegant syre. Afslutningen er lang, frem for alt takket være tanninernes flotte struktur, som forstærkes af en kraftig eftersmag af små frugter
På lager
Freisa-vinen blev beskrevet første gang i 1606 af Giovanni Battista Croce, juveler og flaskemager fra House of Savoy. På det tidspunkt var den hovedsageligt kendt som en medicinsk tinkturvin. Gennem årene har videnskabelige undersøgelser fremhævet det tætte forhold mellem Freisa og Nebbiolo, der er en lighed på over 85 %. De udvalgte druer høstes i hånden. Mosten gæres i rustfri ståltanke med kontrolleret temperatur. Macerationen følges omhyggeligt for at moderere udvindingen af tanniner. Den malolaktiske gæring er udelukkende spontan, og efterfølges lagrer vinen i ståltank for at fremme stabiliteten af farven og øge smagens rundhed. Efter stabilisering aftappes den om foråret med den aftagende måne. Vinen lagres yderligere i flasken for at give den, den bedste balance mellem friskhed, tanniner og aromatisk kompleksitet. Strålende rødvin med granatreflekser. Duften er rig på frisk frugt, med markante strejf af jordbær ledsaget af kirsebær og hindbær, med lette krydrede noter, der minder om nelliker. Vinen er tør, harmonisk og omsluttende, med perfekt frugt balance med udtalte tanniner og elegant syre. Afslutningen er lang, frem for alt takket være tanninernes flotte struktur, som forstærkes af en kraftig eftersmag af små frugter. En behagelig kompleks vin, med et unikt præg, der adskiller den fra de andre, meget velegnet til lagring. Det anbefales at servere ved 16°C i mellemstore glas. Den passer godt til fedtholdigt kød, stegte retter, let tilberedt rødt kød, patéer og vildtterriner. Fantastisk kombination med mascarponecreme og mørk chokolade.
© 2024 Mere om vin – Designet af Aveo web&marketing