Langhe Doc Arneis 2021 – Cascina Albano

Arneis - Piemonte - Cascina Albano

Farve er lys gylden gul med grønlige reflekser. Duften er frisk og minder om duften af ​​eksotisk frugt, citrusfrugter og dild. I munden er den behagelig omsluttende, tør og med behageligt strejf af mango og citron. Den bløde syre giver friskhed og en let saftighed i eftersmagen. Den er syreholdig og kompleks med en markant mineralsk note i eftersmagen. Den passer godt til fiske- og skaldyrsretter, hvidt kød, friske og mellemlagrede oste.

90 point hos Vinexpressen.dk

Original price was: 179,00 kr..Current price is: 149,00 kr..

Varenummer 09001756 Kategorier , , ,

På lager

-
+

Info

Druer:
Arneis 100%
Land:
Italien
Region:
Piemonte
Område:
Langhe
Størrelse:
75 cl
Årgang:
2021
Type:
Hvidvin
Alkohol:
13,5%
Lagring:
Ståltank
Vindyrkning:
Biodynamisk, økologisk certificeret

Beskrivelse

Lokal piemontesisk hvid druesort produceret i Cuneo provinsen. Den blev beskrevet første gang under navnet Arneis i 1877 af grev Giuseppe di Rovasenda. Navnets oprindelse henviser til en person der er livlig og letsindig. De udvalgte druer høstes i kasser og udsættes for en blød presning ved adskillelse af skallerne fra mosten. Den opnåede most fermenteres i rustfri ståltanke med kontrolleret temperatur og tryk. Ved afslutningen af ​​den alkoholiske gæring gennemgår den opnåede vin en spontan malolaktisk gæring, hvilket garanterer lang levetid og balance. Efter stabilisering aftappes den om foråret under den aftagende måne. Farve er lys gylden gul med grønlige reflekser. Duften er frisk og minder om duften af ​​eksotisk frugt, citrusfrugter og dild. I munden er den behagelig omsluttende, tør og med behageligt strejf af mango og citron. Den bløde syre giver friskhed og en let saftighed i eftersmagen. Den er syreholdig og kompleks med en markant mineralsk note i eftersmagen. Den passer godt til fiske- og skaldyrsretter, hvidt kød, friske og mellemlagrede oste.

Passer godt til

Hvidt kød
Pålæg
Fisk og skaldyr
Lette forretter

Primære Aromaer

Fersken
Citron
Grapefrugt
mango

Smagsprofil​

Frugt
Fylde
Tannin
Syre
Alkohol

1 anmeldelse af Langhe Doc Arneis 2021 – Cascina Albano

  1. Simone

    Vinexpressen.dk

    Spændende og meget karakterfuld duft af gazebind, kridt, kalksten og lidt fersken. Frisk og livlig med en velafstemt, blød frugt og en dejlig opstrammende syre. Den bedste arneis, jeg længe har smagt…. 90

Tilføj en anmeldelse af varen