Barbera d´Alba Doc 2021 – Cascina Albano

Barbera - Piemonte - Cascina Albano

Rubinrød farve med violette reflekser, den har en intens og karakteristisk buket. Rig på frugtagtige noter, der minder om brombær, blomme og sorte kirsebær og er kendetegnet ved krydrede hints, der minder om kanel og grøn peber. Smagen er bred og fyldig med nogle sure toner, typisk for druesorten. Vedholdende og behagelig tør, den er kendetegnet ved søde og bløde tanniner. Syrefriskheden giver længde til eftersmagen.

89-90 point hos Vinexpressen.dk

Original price was: 199,00 kr..Current price is: 169,00 kr..

Varenummer 09001763 Kategorier , ,

På lager

-
+

Info

Druer:
Barbera 100%
Land:
Italien
Region:
Piemonte
Område:
Langhe
Størrelse:
75 cl
Årgang:
2021
Type:
Rødvin
Alkohol:
14,5%
Lagring:
Ståltank
Vindyrkning:
Biodynamisk, økologisk certificeret

Beskrivelse

Druerne, der er høstet i hånden, efter en delikat afstilkning, gæres i rustfri ståltanke. Gæringen sker i kontakt med skindet og varer 8-9 dage ved kontrollerede temperaturer (28-30°C). Når vinen er færdig, begynder der en spontan malolaktisk gæring. Vinen lagres et par måneder i ståltanke for at nå perfekt harmoni, inden den aftappes i forårsmånederne under den aftagende måne efterfulgt af en kort lagring på flaske, inden den sættes til salg. Rubinrød farve med violette reflekser, den har en intens og karakteristisk buket. Rig på frugtagtige noter, der minder om brombær, blomme og sorte kirsebær og er kendetegnet ved krydrede hints, der minder om kanel og grøn peber. Smagen er bred og fyldig med nogle sure toner, typisk for druesorten. Vedholdende og behagelig tør, den er kendetegnet ved søde og bløde tanniner. Syrefriskheden giver længde til eftersmagen. Den passer godt til pålæg, kødbaserede forretter, stuvet kanin og fjerkræ, pastaretter med kødsovs eller pølse, grillet rødt kød og mellemlagrede oste.

Passer godt til

Grillet kød
Kogt kød
Steg
Pålæg

Primære Aromaer

Kirsebær
Brombær
Kanel

Smagsprofil​

Frugt
Fylde
Tannin
Syre
Alkohol

1 anmeldelse af Barbera d´Alba Doc 2021 – Cascina Albano

  1. Simone

    Vinexpressen.dk

    Frisk og umådelig ren barbera, der emmer af kirsebærsten, blå blommer, ribs, æblekerner og et drys af peber. Klassisk og let til medium koncentreret vin med en livlig syre. 89-90

Tilføj en anmeldelse af varen