Geos 2020, Syrah – Fattoria Castellina

kr. 249,00

Pris ved 6 stk 209  kr/stk

Tæt farve, mellem rubinrød og lilla, duften er intense frugtagtige med noter af røde blommer og kirsebær og derefter duften af enebær og peber, omgivet af balsamico og behageligt urteagtige sug. I smagen er den drikkelig og duftende, med krop og koncentration, men velafbalanceret af en livlig friskhed. Geos er perfekt at drikke til salte, ristede og fugtige retter, Fremragende med salte svampebaserede risottoer.

 

På lager

Varenummer (SKU): 09001411 Kategorier: , Tags: ,

Beskrivelse

Geos betyder Jord på græsk, og refereres til biodynamisk vindyrkning. Vinen er lavet på 100% syrah, og vinstokkene har en gennemsnitsalder på 20 år. Geos gærer spontant uden tilsætning af kunstig gær og ligger derefter i kontakt med skindene i cirka 5 dage. Lagring foregår på franske barrique i 9 måneder og yderligere 3 måneder på flaske. Tæt farve, mellem rubinrød og lilla, duften er intense frugtagtige med noter af røde blommer og kirsebær og derefter duften af enebær og peber, omgivet af balsamico og behageligt urteagtige sug. I smagen er den drikkelig og duftende, med krop og koncentration, men velafbalanceret af en livlig friskhed. Geos er perfekt at drikke til salte, ristede og fugtige retter, Fremragende med salte svampebaserede risottoer.
5/5

Fattoria Castellina, Toscana

Fattoria Castellina er en historisk landbrugsvirkelighed, der blev født i 1937, befinder sig i den toscanske natur på Montalbano-bakkerne kun 20 km fra bye Firenze. Den består af 110 hektar jord, og er opdelt i 10 hektar vinmarker, 30 hektar olivenlunde og 10 hektar agerjord. Resten består af eg, akacie, ahorn, fyrretræ og jordbærtræer.

Yderligere information

DRUER

Syrah 100%

LAND

Italien

REGION

Toscana

OMRÅDE

Chianti Montalbano

ÅRGANG

2020

TYPE

Rødvin

ALKOHOL

13,5

LAGRING

9 måneder på barrique og 3 måneder på flaske

VINDYRKNING

Biodynamisk, økologisk

PAIRING

Gryderetter, ragout, braiserede kødretter