Faraone, Verdeca 2020 – I Pastini

kr. 129,00

Verdeca fra Itria-dalen udtrykker tydeligt sine egenskaber, nemlig syre og mineralitet som skyldes kalkstenjord og optimale temperaturforhold. Faraone er 100% verdeca druer. Dens strågule farve med grønlige reflekser (deraf navnet “verdeca”), dens intense og delikate blomsterduft, samt dens tørre og friske smag gør denne vin særlig velegnet til fisk, skaldyr og frugtretter.

På lager

Varenummer (SKU): 09001114 Kategorier: , Tags: ,

Beskrivelse

Vingården “I Pàstini” blev etableret i 1996 og ligger i hjertet af Valle d’Itria (Trulli-dalen) mellem kystbyerne Brindisi og Bari i Puglia. Det er et af de mest karakteristiske områder i Puglia, som altid har været særligt velegnet til produktion af lokale hvide druer af høj kvalitet. Vingården er på 15 hektar og administreres af familien Carparelli hvis fokus er at genopdage og forbedre de lokale druesorter. Verdeca er en lokal hvid druesort fra Puglia, sandsynligvis af græsk eller portugisisk oprindelse, da den er lig den portugisiske Alvarinho. Verdeca fra Itria-dalen udtrykker tydeligt sine egenskaber, nemlig syre og mineralitet som skyldes kalkstenjord og optimale temperaturforhold. Faraone er 100% verdeca druer. Dens strågule farve med grønlige reflekser (deraf navnet “verdeca”), dens intense og delikate blomsterduft, samt dens tørre og friske smag gør denne vin særlig velegnet til fisk, skaldyr og frugtretter.
5/5

I Pastini, Valle d´Itria, Puglia.

Puglia er formentlig fødested for italiensk vin. Vinstokkene blev oprindeligt medbragt via græske bosættere, der krydsede Adriaterhavskanalen. Produktionen af Apuliansk vin er stigende og udgør i dag 20% af al italiensk vin.

Yderligere information

DRUER

Verdeca 100%

LAND

Italien

REGION

Puglia

ÅRGANG

2020

TYPE

Hvidvin

ALKOHOL

12%

VINDYRKNING

Økologisk