Cupa, Bianco d´Alessano 2020 – I Pastini

kr. 149,00

Bianco d’Alessano er en hvid druesort, hvis oprindelse er ukendt. Den kan spores tilbage til 1870, hvor nogle adelige familier har inkluderet den i deres samling, hvilket vidner om vinens fremragende kvalitet. Cupaen er lavet af 100 % Bianco d’Alessano, og har en strågul farve med grønlige reflekser. Den er meget afbalanceret med en antydning af frugt. Strukturen af ​​denne vin er velegnet til at ledsage lette appetitvækkere, delikate supper, pasta retter og fiskebaserede retter, men også hvidt kød.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 09001107 Kategorier: , Tags: ,

Beskrivelse

Vingården “I Pàstini” blev etableret i 1996 og ligger i hjertet af Valle d’Itria (Trulli-dalen) mellem kystbyerne Brindisi og Bari i Puglia. Det er et af de mest karakteristiske områder i Puglia, som altid har været særligt velegnet til produktion af lokale hvide druer af høj kvalitet. Vingården er på 15 hektar og administreres af familien Carparelli hvis fokus er at genopdage og forbedre de lokale druesorter. Bianco d’Alessano er en hvid druesort, hvis oprindelse er ukendt. Den kan spores tilbage til 1870, hvor nogle adelige familier har inkluderet den i deres samling, hvilket vidner om vinens fremragende kvalitet. Cupaen er lavet af 100 % Bianco d’Alessano, og har en strågul farve med grønlige reflekser. Den er meget afbalanceret med en antydning af frugt. Strukturen af ​​denne vin er velegnet til at ledsage lette appetitvækkere, delikate supper, pasta retter og fiskebaserede retter, men også hvidt kød.
5/5

I Pastini, Valle d´Itria, Puglia.

Puglia er formentlig fødested for italiensk vin. Vinstokkene blev oprindeligt medbragt via græske bosættere, der krydsede Adriaterhavskanalen. Produktionen af Apuliansk vin er stigende og udgør i dag 20% af al italiensk vin.

Yderligere information

DRUER

Bianco d´Alessano 100%

LAND

Italien

REGION

Puglia

ÅRGANG

2020

TYPE

Hvidvin

ALKOHOL

12%

VINDYRKNING

Økologisk