om

Simone Campo

Ejer af Mere om Vin

Min vin historie

Jeg er italiener og er vokset op i en lille by uden for Milano. Siden 2004 har jeg boet fast i København, men før jeg slog mig ned i Danmark, har jeg rejst rundt i verden.

Som 21-årig flyttede jeg til USA – dernæst gik turen til Frankrig og senere til de Vestindiske øer. I dag driver jeg vinfirmaet Mere om Vin med salg fra egen hjemmeside og med fokus på naturvin og økologisk vin fra Italien.

I mere end 25 år har jeg, med en sommelieruddannelse fra Milano  i bagagen, beskæftiget mig med vin og gastronomi. Min far introducerede mig for hverdagsvine som dolcetto, barbera og grignolino, og da min far var en stolt sicilianer, blev der også ofte skænket siciliansk vin i glassene.

Jeg fik således allerede som ganske ung glæde og respekt for mit hjemlands vine og en indsigt i, at jeg kommer fra et vinland med en arv af unikke druesorter samt et ideelt mikroklima til vindyrkning.

Vinuddannelsen” fortsatte i Frankrig, hvor især vinene fra Bourgogne og Bordeaux vakte begejstring. Rejser til Priorat i Spanien og Wachau i Østrig var med til yderligere at skærpe min vinviden og -glæde.

Men min hjerte tilhører Italien, og når jeg skænker vin i eget glas, er den som regel italiensk.

På dansk jord har jeg været ansat som vintjener hos den italienske restaurant La Vela i Vedbæk og senere hos gourmetrestauranten Ekstra på Østerbro, hvor jeg arbejdede sammen med køkkenchef Rasmus Kjær.

Dernæst blev jeg leder af vinafdelingen i det tidligere ISO-supermarked i Birkerød, hvorefter turen gik videre til et job som vinkonsulent hos Kjær & Sommerfeldt og leder af firmaets vinbar i København. I 2021 valgte jeg så at blive herre i eget hus med Mere om Vin.

Ud over min sommelieruddannelse har jeg også en uddannelse i International Handel og Markedsføring og en HD i Business Administration fra CBS.

Naturvin og økologi

Som udgangspunkt fokuserer Mere om Vin, på vin der har særlige karakteristika, der gør produktet unikt, enten på grund af en bestemt vindyrkning eller producentens filosofi og historie. Naturvin samt økologisk vin er i centrum når vi udvælger vine. Vi vælger producenter, der ikke bruger kunstgødning eller sprøjtemidler med pesticider i vindyrkning, og som så vidt muligt begrænser brugen af tilsætningsstoffer i vinproduktionen. Ambition er også at fortælle om vin der forventes at overraske fordi den ikke er manipuleret med tilsætningsstoffer som påvirker og ændrer den naturlige og oprindelige smag.

Vin med personlighed

Den moderne vinindustri har fokus på at producere vin, der har en ensartet smag og duft, med det formål at levere store mængder vin. Mereomvin’s mission er at sælge vin med personlighed. Vin der kan relateres til et bestemt geografisk område som er unik fordi det er stærkt tilknyttet til druen og vinhistorien. Af den grund vil vi huske en barolo, fordi den vil få os til at tænke på tågen på Langhe om efteråret, eller vin fra Etna på Sicilien, og huske vulkanen med sin råhed og landskabet og vegetation, eller vi vil forestille os bjergene i Chianti med sine slotte og historiske familier, som har drevet Vingård i hundreder af år.

Biodiversitet og lokale druer

Vi vil helst fokusere på lokale druesorter frem fra internationale. Lokale druesorter er de druer, der har en stærk historisk tilknytning til det område, hvor de dyrkes, Italien er et af de lande med det største antal lokale druesorter, en unik og uvurderlig arv med mere end 600 sorter, den bredeste biodiversitet for vindyrkning.

FIVI: italiensk organisation for uafhængige vinbønder

Vi er stærkt inspireret af FIVI-principper som lægger vægt på kvalitet og autenticitet af Italienske vine. Deres principper er følgende:

Vinproducenten begrænser brugen af unødvendige og dyre tilsætningsstoffer og fokuserer deres opmærksomhed på produktionen af sunde druer.

Vinproducenten dyrker sine egne druer, og tager sig personligt af sit produkt. Vinproducenten sælger hele eller en del af høsten aftappet under eget ansvar, navn og etiket.

Bortset fra nogle tekniske karakteristika som gør en vin unik som historie, terroir, druen, duft og smagsindtryk er vinoplevelsen ofte en subjektiv oplevelse. Det gør vin spændende, fordi alle kan have sin egen mening uden nødvendigvis at være vinekspert. Mere om vin henvender sig derfor til alle som elsker og har en passion for god vin. Med afsæt i min baggrund er fokus på italienske vine men sortiment bliver løbende udvidet.