Om Simone Campo, ejer af mereomvin

Min vin historie

Jeg hedder Simone Campo, jeg er italiener, og er vokset i en lille by lidt udenfor Milano i den nordlige del af Italien. Siden 2004 har jeg haft fornøjelse til at bo fast i København, men tidligere har jeg rejst rundt I verden, og siden jeg var 21 år gammel har jeg boet i USA, Frankrig, og De Vestindiske øer. Jeg har været ansat i forskellige hoteller og restauranter og har beskæftiget mig med vin og gastronomi i mere end 20 år.

Min passion for mad og vin og min nysgerrighed på livet har haft indflydelse på hele min karriere. I Frankrig har jeg mødt vin historie og kultur, blev forelsket i Bourgogne vin og har haft en kæreste fra Chagny, hvor familien introducerede mig til de store Bourgogne huse. Efter de elegante og fine Bourgogne vine, var Bordeaux næste step og efter flere Chateau besøg var jeg enig med mig selv om at cabernet og merlot vine også var konge vine. Jeg har været med til at plukke vin i Rhone, som på mange måder minder meget om syd Italien, i forhold til klima, duft og kultur, og besøgt flere steder i syd Frankrig.

I Italien er jeg vokset op med vin, min far introducerede mig for hverdags vin som dolcetto, barbera og grignolino. Min far som er en stolt sicilianer, har altid fortalt mig, at i Sicilien var klimaet, ideelt til at dyrke druer. Da jeg var en lille dreng, var sicilianske vine ikke særlige udviklet, og når jeg var på de årlige sommerferiebesøg blev der ofte serveret en stærk hvidvin med høj alkoholprocent ofte ufiltreret. 

For mig var det svært at se vinens potentiale og tro på min far. Han fortalte mig at i gamle dage var det normalt i Frankrig at bruge siciliansk vin i form af koncentreret most for at støtte deres vine, når en årgang var dårlig. Flere år senere kan jeg se at min far havde ret, og som Italiener skal man have stor respekt for sit vinland, især når det er en arv der består af unikke druesorter sammen med et ideelt mikroklima til dyrkning af vinstokken, de bedste betingelser til at skabe fantastiske vine.               

Det findes mange andre spændende vinområder i verden, mange er relativt nye som USA, Australien og Sydamerika, andre producerer fantastiske hvidvine som Tyskland og Østrig og alle kan producere store og spændende vine. Mit hjerte tilhører alligevel Italien og når jeg selv drikker og købe vin ender jeg ofte med at købe italiensk vin.

Ud over mit vin kendskab og vin kompetencer, har jeg en række andre erhvervserfaringer og faglige kompetencer. Uddannelsesmæssigt har jeg en akademiuddannelse i International Handel og Markedsføring fra Cph Business og en HD i Business Administration fra CBS. For nylig har jeg gennemført kursus i Digital markedsføring og Salg Psykologi, desuden er jeg google analytics certificeret.

Simone Campo

En god vin for mig, er en vin hvor man nyder det ene glas efter det andet, og pludselig opdager at flasken er tom